مقطع مخروطی چیست؟
قبل از هر چیز بهتر هست این سوال را از خود بپرسیم دانستن اشکال مخروطی و پیچیدگی این اشکال چه فایده ای برای ما خواهد داشت برای پاسخ به این سوال بهتر است ابتدا با این اشکال بیشتر اشنا شویم
قبل از هر چیز من به یکی از این کاربرد ها اشاره میکنم . ما میداینم که در مکانیک اجرام در حوزه اختر شناسی و در مساله دو جسم، هر جسمی که تحت اثر گرانش جسمی دیگر قرار داشته باشد در مسیری حرکت میکنه که قسمتی از یک مقطع مخروطیه حال ما لزوما برای بررسی اثرات گرانشی اجرام بر هم باید سطح اثر و دامنه شکل اثر را کاملا محاسبه نماییم
در صورت کلی میتوان گفت مقاطع مخروطی عبارتند از منحنیهای دو بعدی که در اثر برخورد یک صفحه با مخروطی توخالی به وجود می آید.(معمولا دو مخروط که از راس به هم چسبیده اند و هم محورند به نمایش در می آیند). نمونه ای از این حالت در شکل زیر بیان شده است .
بر حسب این که برخورد صفحه با مخروط ها چگونه باشد اشکال زیر تولید می شود.
1- دایره(قرمز): صفحه برخوردی عمود بر محور مخروط باشد.
2-بیضی(زرد): زاویه برخورد صفحه مایل باشد و یک سطح محصور ایجاد نماید
3- سهمی(آبی): صفحه برخوردی به صورت موازی با یال یا سطح جانبی مخروط باشد. در واقع سهمی مسیری باز است که فقط در یک مخروط ایجاد میشود.
4-هذلولی(سبز): زاویه برخورد صفحه به گونه ای باشد که دو مسیر باز در دو مخروط ایجاد شود.
این موارد بیان بسیار ساده از این اشکال فضایی مهم بوده اند که امیدوارم مفید بوده باشد در پست های بعدی هر یک از این موارد 4 گانه را به صورت کامل و شفاف و با بیان ساده بررسی خواهیم کرد تا به اهمیت وجود این اشکال در علوم پایه جدید پی ببرید .